APMNIR
Home Museum Projects News Links Contact
logo APMNIR

O istorie pe doua roti (20 august - 30 septembrie 2009)

08-18-2009

 

 

 

 

Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei şi Asociaţia Motocicliştilor din România, în colaborare cu Muzeul Tehnic “Ing. Dimitrie Leonida” şi Daytona Twins, organizează prima expoziţie de motociclete de epocă şi clasice din Bucureşti.
Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 20 august 2009, ora 15.00 la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Tematica expoziţiei, care prilejuieşte inedita întâlnire a motocicletelor în spaţiul muzeului, o reprezintă vehiculele pe două roţi aflate în circulaţie pe străzile din România, până in anii ‘80.

Expoziţia prezintă publicului primele modele de motociclete de serie, civile şi de război din perioada antebelică, interbelică şi contemporană.

Publicul va putea admira mărci cunocute produse în fostele ţările socialiste, precum IJ, MZ, CZ, Ural, Carpaţi, dar şi motociclete produse de firmele BMW, Puch, SACHS, Deutchs Industri, Triumph, din afara spaţiului socialist. Totodată, vizitatorii vor primi informaţii interesante din istoria şi evoluţia motociclismului în România.
Invitatul special la deschiderea expoziţiei, domnul Troia Tiberiu, este un fost motociclist de performanţă, multiplu campion, în perioada 1978-1999.

Expoziţia se adresează atât privirilor curioase ale trecătorului, publicului pasionat, cât şi cunoscătorilor în domeniu şi colecţionarilor pasionaţi.

Home

|

Museum

|

Projects

|

Noutati

|

Links

|

Map

|

Contact

Copyright (c) 2008 Asociatia Prietenii MNIR. All rights reserved Web Design by Lambert Group