APMNIR
Home Museum Projects News Links Contact
logo APMNIR

"Excursie vizuala in Bucuresti: 1859 – 2009", Praga, 10 septembrie - 3 octombrie 2009

09-06-2009

 

 

 

 

 

      În ziua de 10 septembrie 2009 la ora 17, va fi vernisată la Praga, în Piaţa Teatrului Naţional, expoziţia „Excursie vizuală în Bucureşti: 1859 – 2009” organizată de către Muzeul Naţional de Istorie a României împreună cu Institutul Cultural Român, Ambasada României de la Praga, Ministerul Culturii din Cehia şi Asociaţia „Bucureştiul meu drag!”. Expoziţia face parte dintr-un proiect mai amplu al ICR intitulat „Luna 9/nouă a Bucureştiului la Praga“.
Expoziţia este o incursiune în istoria Bucureşti începând de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească şi până în zilele noastre. Este structurată în patru secţiuni: Bucureştiul în perioada modernă, Bucureştiul interbelic, Bucureştiul în timpul comunismului şi Bucureştiul după revoluţia din decembrie 1989, surprinzând aspecte diverse ale evoluţiei oraşului, de la cele urbanistice la viaţă cotidiană.
       La deschiderea expoziţiei vor fi prezenţi reprezentanţi ai Ambasadei României la Praga şi specialişti de la Instituţiile organizatoare.

     La vernisaj va vorbii doamna Daniela Gîtman, ambasadorul României în R. Cehă, Radu Coroamă, director MNIR şi un reprezentant al Ministerului Culturii din Cehia.
Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 3 octombrie 2009.

 

 

 

 

 

 

 

    

   

 

Home

|

Museum

|

Projects

|

Noutati

|

Links

|

Map

|

Contact

Copyright (c) 2008 Asociatia Prietenii MNIR. All rights reserved Web Design by Lambert Group