APMNIR
Home Musée Projets News Liens Contact
logo APMNIR

De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular (1-15 iulie 2009)

06-29-2009

 

 

 

 

Miercuri, 1 iulie 2009, orele 12.00, Muzeul Na┼úional de Istorie a României ┼či Asocia┼úia colec┼úionarilor de aparate radio Pro Radio Antic v─â invit─â la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr 12, s─â participa┼úi la vernisajul expozi┼úiei „ De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular”.

Expozi┼úia de aparate de epoca este dedicat─â unui eveniment major legat de istoria patrimoniului tehnic românesc, ┼či anume radioul. A┼ča cum anun┼ú─â ┼či subtitlul expozi┼úiei, se împlinesc 60 de ani de la fabricarea primului aparat de radiorecep┼úie la fabrica Radio Popular. Reluând experien┼úa tehnicienilor de la S.A.R. Philips-Bucure┼čti (Societate Anonim─â Român─â), Radio Popular devine o referin┼ú─â pentru industria electronic─â din ┼úara noastr─â.
Datorita pasiunii colec┼úionarilor de aparate de epoca, vizitatorul are prilejul s─â admire primele aparate de radio construite fie de S.A.R. Philips, fie de fabrica Radio Popular, dar ┼či multe alte exponate produse de alte firme, restaurate ┼či p─âstrate în colec┼úii particulare.
Expozi┼úia, organizat─â de Asocia┼úia colec┼úionarilor de aparate radio Pro Radio Antic, cu sprijinul Muzeului Na┼úional de Istorie a României, face posibil ca piese remarcabile, din spa┼úiul restrâns al colec┼úiilor particulare s─â apar─â în fa┼úa publicului larg.

Home

|

Musée

|

Projets

|

Noutati

|

Liens

|

Map

|

Contact

Copyright (c) 2008 Asociatia Prietenii MNIR. Tous droits réservés Web Design by Lambert Group