APMNIR
Home Musée Projets News Liens Contact
logo APMNIR

"Excursie vizuala in Bucuresti: 1859 ÔÇô 2009", Praga, 10 septembrie - 3 octombrie 2009

09-06-2009

 

 

 

 

 

      În ziua de 10 septembrie 2009 la ora 17, va fi vernisat─â la Praga, în Pia┼úa Teatrului Na┼úional, expozi┼úia „Excursie vizual─â în Bucure┼čti: 1859 – 2009” organizat─â de c─âtre Muzeul Na┼úional de Istorie a României împreun─â cu Institutul Cultural Român, Ambasada României de la Praga, Ministerul Culturii din Cehia ┼či Asocia┼úia „Bucure┼čtiul meu drag!”. Expozi┼úia face parte dintr-un proiect mai amplu al ICR intitulat „Luna 9/nou─â a Bucure┼čtiului la Praga“.
Expozi┼úia este o incursiune în istoria Bucure┼čti începând de la Unirea Moldovei cu ┼óara Româneasc─â ┼či pân─â în zilele noastre. Este structurat─â în patru sec┼úiuni: Bucure┼čtiul în perioada modern─â, Bucure┼čtiul interbelic, Bucure┼čtiul în timpul comunismului ┼či Bucure┼čtiul dup─â revolu┼úia din decembrie 1989, surprinzând aspecte diverse ale evolu┼úiei ora┼čului, de la cele urbanistice la via┼ú─â cotidian─â.
       La deschiderea expozi┼úiei vor fi prezen┼úi reprezentan┼úi ai Ambasadei României la Praga ┼či speciali┼čti de la Institu┼úiile organizatoare.

     La vernisaj va vorbii doamna Daniela Gîtman, ambasadorul României în R. Ceh─â, Radu Coroam─â, director MNIR ┼či un reprezentant al Ministerului Culturii din Cehia.
Expozi┼úia va putea fi vizitat─â pân─â în data de 3 octombrie 2009.

 

 

 

 

 

 

 

    

   

 

Home

|

Musée

|

Projets

|

Noutati

|

Liens

|

Map

|

Contact

Copyright (c) 2008 Asociatia Prietenii MNIR. Tous droits réservés Web Design by Lambert Group